besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Thursday, June 23, 2011

Dulu saya suka.........

tadi masa drive balik dari Nuklear Malaysia bangi ke Dengkil, Hot FM pasang lagu pebret aku dari Sheila On 7. uh.. dah lame tak dengar lagu-lagu lama dia. zaman-zaman sekolah dulu memang minat giler.. sanggup simpan duit singgit sehari nak beli kaset. kalau ada trip pegi mana-mana mesti aku bawak kaset tu sekali.

paling minat mestilah kat Duta. dulu comel sangat.. siap beli majalah Mangga lagi. pastu tampal dalam fail. usung ke hulu ke hilir. siap kena marah dengan cikgu lagi. tapi tetap tegar.

masa pergi lawatan ke Langkawi. Kebetulan masa tu Mr. J ada sekali. time tu baru form 2 gitulah. bila dengar lagu Hingga Ujung waktu tu mesti teringat kat Mr. J. walaupun berjauhan. sekarang duk download lagu-lagu diorang.

masa matrikulasi beralih minat pulak. suka yang rap2. ofkos Ruffedge. siap daftar masuk ruffluv lagi. emel pun nak ada ruffluv. time tu minat sangat kat Zain. Hensem sangat. tapi kuciwa bila tau dia nak kahwin. 8 ogos 2008. tapi takpe. minat je. sedar diri zain tak pandang pun.. uhuhu.. sekarang cuma follow diorang melalui drama-drama je. banyak sangat tukar ahli. poning eden. minat lagu Bila Rindu...

dikeheningan malam,
termenungku berseorang
tak lena mata dipejam
terdengar suara terngiang
suara merdu yg di sayang
bagai kau didepan mata
ku capai tapi tak kena
sukarnya memendam rasa
ingin ku luahkan kata

bila rindu,terkenang mu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam,makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu,sentuhan mu ku rasa sayu
inginkan jiwamu selubungi,jiwa ini,bawa ku dlm pelangi
melepasi segala hati ini

jauh angan ku lena,ku rasa kita bersama,kau bawaku ke sana
ke alam kisah yg lama,kenangan di dlm jiwa..
bila tersedar semula,disisiku kau tiada
sukarnya ku pendam rasa,ingin ku luahkan semua oo...

bila rindu,terkenang mu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam,makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu, sentuhan mu ku terasa sayu
inginkan jiwamu selubungi, jiwa ini, bawa ku dlm pelangi
melepasi batas diri ini

sesunguhnya kita mestilah
wujudkan sefahaman dan hormat
menghormati, ikhlas, kasih,
sabar, insya-allah
kita akan bertemu semula

aura yg memecah semesta
menyampaikan pesan kesunyian kanda sendiri
kesepian yg menyelubungi hari hari ku
disajikan doa2 ku kerana rindu
yg menanti kau dtg dan pergi seperti mimpi2 ku, fantasiku,
bukan dongeng lagi sayup kedengaran
disisi cuping,disetiap corong,lorong,yg lohong
benar!ku tak bohong,bila hati menyanyi..

bila rindu, terkenang mu sayang terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam, makin kelam
ooohhohhoo
aku rindu, sentuhan mu ku rasa sayu
inginkan jiwa selubungi,jiwa ini, bawa ku dlm pelangi
melepasi batas diri ini

oh bila rindu, terkenang mu sayang, ku terasa sayu
syahdunya jiwaku bila malam, makin kelam
jauh terbang diriku melayang
aku rindu, sentuhan mu ku rasa sayu
(ku rindukan sentuhanmu)inginkan jiwamu selubungi, jiwa ini, bawa ku dlm pelangi
melepasi batas diri ini


SAYA RINDU BANGAT SAMA INI ORANG

VVV


VV

V



No comments: