besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Thursday, March 31, 2016

Cari Karipap di IKEA Damansara

Bersambung dari kisah balik dari The Kabin tu, Mr daddy lalu jalan Shah Alam. Saje request kat Mr daddy mintak singgah IKEA. Sebab weekdays mesti tak sesak orang kan. Daddy pun cakap ok. Sebenarnya Daddy tau aku tengah cari something. 4 kali pergi tak pernah jumpa benda ni. Kehkeh..


Benda ni je sebnarnya aku cari. Lama dah mencari. Bajet benda ni duk area kitchen tools yang bahagian cawan ke apa ke. Tanya cousin aku tanya kawan aku semua cakap senang nak cari. Semalam tanya pada staff IKEA sendiri baru dapat jumpa. Kahkah... asbab je tu sebenarnya nak ke IKEA.

pastu pusing-pusing jalan sambil berangan. tengok-tengok perabot. design. eh terpandang pulak food court macam tak padat sangat. masih ada meja kosong. eh terajak pulak Mr Daddy makan kat situ. Mr Daddy pun terangguk tanda setuju. Terus lucnh kat situ. Asalnya Yaya mintak makan KFC. Tapi kali ni power mummy kuat sikit,

Ambik yang ni je. Sebab kalut-kalut order. teringat-ingat lagi jelingan staff kat food court ni bila aku order tiba-tiba potong Q. Ekceli aku tak potong pun. dah lama sampai kat situ. Cuma undur ke belakang 2 3 tapak. Sebab nak tanya Mr Daddy dengan Yaya apa yang nak dimakan. Bila aku order. Baru aku sedar sebelah aku Q tak panjang sangat. Aku pun cakap apa menu aku nak. Sekali dia jeling. Gulp. Tak layan order aku. Kuikui,. Ok. My mistakes.

Aku pun ke sebelah satu lagi. Q pendek sangat. Order dengan lancar sekali.. 

Pastu dah kenyang. Solat. Turun bawah buat bayaran. Aku terus ke akunter karipap tu. Lama mengidam. Asik panjang je Q. kali ni heaven. Aku order karipap 1 set = 6biji dengan 2 aiskrim. 

Nyum-nyum. Sendat perut... Betul-betul bercuti ni. Sebab tu aku suka bercuti time weekdays. tak sesak-sesak dengan orang. Satu lagi reason kenapa aku suke cuti weekdays. Sebab Daddy kerja shift time weekend. Agak susah nka berjalan. Bekerja sambil meniaga macam aku ni susah sikit nak berjalan weekends. Biasanya Ahad tu dah sibuk nak prepare barang niaga. Susah nak berjalan. 


Short Vacation: The Kabin, Jeram

Assalamualaikum....

Aku baru balikd ari cuti 2 hari. Sesaje lah cuti. Mr Daddy ajak bercuti. Sebab nak balas dendam tak dapat pergi Pulau Tioman hari tu. nak pergi semula Tioman pikir cuaca panas sangat nanti legam pulak we olls. hehehe. Mr daddy tanya ada tak mana-mana tempat yang boleh relaks-relaks je. Ada kolam untuk Yaya mandi. Aku pun teringat Puan Irine Nadia ada review pasal The Kabin ni. Aku search google semula and baca review dari blogger-blogger lain.

aku suggest kat Mr daddy. Tengok rate harga. Dia setuju. Paling best The Kabin boleh book by WhatsApp apps je. Senang. tak payah call. Plan Asal nak pergi hari Ahad. tapi fully booked. Yang available pun 29 Mac je untuk bilik durban (1 queen bed).



 Ni bilik kitorang. Muat sangat lah untuk kitorang 3 beranak yang badan sihat-sihat ni. Dont worry..


 View pool time malam. Mr daddy plan nak terjun time malam. sekali tutup pulak... Kuikui. kesian dia... Malam memang kitorang tak ke mana. Just lepak kat bilik. makan pun kat dalam cafe situ je. Oh ramai yang tanya rate harga tu termasuk makan atau sarapan ke? kJawapan nya tak. tapi bagi aku berbaloi. makn pun tak mahal macam taraf hotel.

Interior cafe ni memang best. Ala-ala korean pun ada. Berangan!! Kitorang pilih sudut ni. 

Yeahhh. the big eater of mine. Lapar sangat dah dia. Petang hari sibuk nak mandi kolam. Berendam sejam lebih dah kecut-kecut kulitnya. Spageti carbonara ni sedap jugak. Rm8.90.


Chicken chop pun sedap. RM12.90. Ok kan??
 Aku kalo part nak bercuti nak berjalan perkara pertama mesti aku cari part makan. Mula tu ajak Mr Daddy ke Aroma Ikan Bakar. Mr Daddy cakap ni cuti-cuti relax-relax. So taknak bersesak-sesak. So tak jadilah ke sana. Bangun pagi Daddy belikan roti canai dan nasi lemak kat kedai makan depan sikit dari kawasan The Kabin. Kopi dan teh uncang, gula dan krimer disediakan. Kettle pun ada. Jimat sangat kan?? kehkeh.... 

Budak ni petang dah berendam dalam air. Bangun pagi pun merengek cari daddy yang tengah cari sarapan. Nangis-nangis nak mandi kolam. Aku mintak sabar tunggu daddy balik je. Daddy makan laju-laju sebab nak bawak dia main air. Sejam lebih berendam. Mummy buat apa? Baring atas katil. Surf tenet. Layan kartun. Kahkah... Relax sangat. 

Jam 11 pagi bersiap-siap nak check-out. Check out jam 12 tengahari. 

Aku recommend sangat The Kabin nih. Mana-mana yang nak release tension. Nak bercuti sunyi-sunyi nak relaks-relaks sesuai sangatlah. Ada perkhidmatan sewa basikal jugak. tak snap gambo sebab tak kayuh. Staff pun friendly. Pergi wekdays pun syok. tak ramai orang. Kalo yang datang ramai-ramai nak buat BBQ pun ada disediakan. 

 Tu jelah nak cite. Mangat-mangat nak simpan duit untuk next vacation ni.. Bertabah hati...

Friday, March 25, 2016

TherapyBoutique & Mee Tarik Warisan Asli

Assalamualaikum...

I need therapy!! Meroyan apakah?? Kehkeh... Penat dah 4 hari kerja kat logi. Berhempas pulas kerja kat sana. rasa macam eh dah susut badan ni tang perut. Jangan tanya tang lain. macam mengecewakan je. Pastu boss cakap Jumaat masuk opis. Yess. Berangan nak pakai dress yang dah digosok berminggu-minggu.

sekali bila sampai opis ada pegawai tegur. "Uiii... Nak checkup perut ke hari ni??" Adoiii.. Spoil mood terus. Dalam hati ni Amiin kan je doa beliau. Kehkeh. Stress i tau. ingat orang puji :Uiii.. Susut perut nampak. kerja kuat ek? ke tak makan??" kahkahkah...

itu yang perlukan terapi sangat ni. cewwah. Kekonon.  Tengahari plan nak ke Bangi Sentral ambik baju yang dah reserved dalam online. Sebenarnya butik tu buat clearance sale. Iolls suke. Sedondon dengan anak lagi.

 Ni haa promosi nye. Saiz ada. Ape lagi. book dulu. Plan tengahri nak keluar. Nak pergi sorang-sorang takut jugak. Kebetulan student praktikal ada. Join diorang sekali menyinggah. Cuci-cuti mata. Kuikui...

Sesuai sangatlah tu dengan keadaan aku yang stress sebab orang tak puji aku susut badan. kehkeh....

Dah ambik baju menapak ke blok sebelah pekena mee tarik kat mee tarik warisan asli tu. Second time datang. First time opkos dengan Mr Daddy. Kali ni tak bagitau dia makn kat situ. Kahkah. Nanti dia jeles aku tak tunggu pergi dengan dia lagi. Lapo bang... I makan dengan adik-adik praktikal lah gitu.. Jangan mara aaa...


Mee Xinjiang. Bersepah sayur. Bukan aku punya. Sofia adik praktikal punye.


Aku amik beef stew soup noodle. Kenyang jugaklah. Portion. Time nak tulis ni lapo balik. MElampau pulak nafu serakah makan ni. Overall oklah. 2 kali dah datang. Nanti buat-buat teringin lah kat Mr Daddy. Makan lagi sekali. 


Wednesday, March 23, 2016

Yaya & Friends

Setiap hari dah kalo hantar Yaya ke sekolah dalam hati ni selalu berdoa. Semoga Allah lindungi pinjaman Nya ni dari sebarang bahaya sebarang fitnah. Selalu mintak dengan Allah jadikan pinjaman Nya ni anak yang solehah dan mendengar kata.

Setiap hari doa yang sama. pesan kat Yaya. "Jangan susahkan cikgu-cikgu. Jangan lupa mengaji. jangan lupa solat" Walau mummy tahu kadang-kadang dia skip solat sebab dia mengantuk tengahari. Tiap-tiap hari tunggu kalo cikgu murah hati nak share aktiviti anak-anak kat sekolah.

Alhamdulillah. Aku syukur sangat cikgu-cikgu di Pasti Ar-Rahman ni sangat baik dan sporting. Suka update apa aktiviti anak-anak Pasti.

So aku sesaje nak share apa aktiviti dia kat sekolah. Ni gambar sebelum cuti sekolah seminggu yang lepas.

Tu haa seronok dia. Yaya memang suka kerja-kerja dapur. Lagi-lagi time aku uli tepung ke time daddy dia potong sayur mayur. Banyak kali dah ulang beli mainan masak-masak dia. tapi sayang selalu melayang sebab mummy sendiri yang terpijak. Aku kalo angin sebab mainan dia bersepah-sepah memang aku buang terus mainan dia. Kejam kan. yelah. kalo dah mummy je asik terpijak. lagi-lagi yang halus tu. Lama-lama dia sendiri tak mintak dah. kehkeh..


Gentel sayang jangan tak gentel. Dah macam chef dah dia.
Cita-cita nak jadi angkasawan. Gitu..
paham ke angkasawan tu amende??



Sejuk perut mak tengok kamoo nak. muka happy je bila kat sekolah. Cikgu-cikgu pun cakap dia senang bawak diri. Syukur! 

Takpe Yaya belajo masak dari sekarang. Sambung je legasi bisnes Mummy Daddy ni ye. Mummy daddy support je apa kamoo nak buat asalkan tak langgar syariah Islam. 

Masuk dalam kereta semangat je cerita "Mummy. Daddy. tadi kan yaya main uli-uli tepung sama kawan" Mummy pun excited tanya. Padahal dah tau dari awal lagi. Last ayat penutup dia "Nanti daddy buatkan topi dengan baju macam cikgu bagi pakai tu ek" Kekeke.... 


Review Food: Restoran Gegey

Assalamualaikum...

Dah lama tak menaip. Terindu-rindu betul kat blog. Walau tahu takde sape yang nak baca blog picisan ni. This week sibuk yang amat. Keje lab macam i olls ni memang tak menentu. kadang kat opis. kadang kat lab. Kadang kat logi. Nak pakai cantik-cantik macam wanita bekerjaya lain macam tak berkesempatan. jeles i olss. tapi takpe. Tetap bersyukur sebab masih ada kudrat dan diberikan rezeki yang halal dan mudah-mudahan berkat. Amiiiinn...

Nak review satu kedai ( cafe atau restoran ) yang dah jadi viral kat FB sekarang. I olls dengan Mr daddy nih memang pantang kalo ada kedai makan best memang nak mencuba. tapi kena jenguk poket jugaklah. Dan yang ni in sha Allah affordable.

Lokasinya di Dengkil. Sila set kat waze korang Restoran Gegey. Located sebelah dengan D'boutique Hotel Dengkil.

kredit FB Restoran Gegey

Masa we olls pergi tu baru jam 4 petang. Tapiiii... dah beratur panjang. Meja semua penuh. So Mr daddy decide nak tapau saje. So kat sini ada air pilihan contohnya green tea, mocha, latte, vanilla, chocolate dan tea milk. Pilihan untuk topping dia atas boleh pilih ye. Satu gelas macam ni harganya RM9.90 per cup. Bagi aku oklah walau air dia tak banyak. Kihkih. Motip orang kuat makan minum macam aku bagi komen. Yang topping tu memang sedap. bagi aku harga dia tak mahal sangat sebab bahan-bahan yang diorang guna ni adalah barang ada jenama jugak. 

We olls beli 2 je. Asal nye nak jugak merasa pizza cheese meleleh dia. tapi belum ada lagi time tu. Oh ye. Restoran ni ada makanan jugak. nasi kerabu Gegey dan Nasi Kak wok Gegey. I olls tak rasa. Sebab I olls pun masak menu tu 2 minggu sekali. kehkeh.. 

We olls cuba air chocolate dan topping Oreo. ekceli untuk Yaya yang oreo tu. Then, air mocha with topping chocoholic. ohh. Aku dan chocolate sangat tidak bersekutu. I olls akur dengan anak dan suami. Depa dua sume nak coklat. Rasa dia. Sedap. jenuh aih nak korek topping dia. brownies dia sedap. Yang keliling tu boleh makan ye. Dia gam pakai planta. Sampai umah gigih aku kikir tepi tu. Kahkah.. Daddy cakap makan kat kedai tenyeh jugak ke? Aku jawab. Haruslah. Bayar ok. 


Ni view kat kaunter. segan sikit nak angkat phone nak snap gambo menu yang ada. hahahaha.panjang kot yang beratur belakang tu... So u olls yang berdekatan tu bolehlah cuba Restoran gegey ni. bagi yang nak bercanda makan makan sambil cuit-cuit. tak payahlah. tapau je. Kejam betul pesanan penaja. 

Maksudnya macam ni, masa aku pergi tu adalah 3 4 couple. Aku agak student kot. duk satu meja yang muat 4 orang tu hanya berdua. order air satu. Gf suap Bf. Bf suap Gf. Sweet sangatttt... Pastu kiki gelak-gelak. pastu datang family dengan ank yang 3 4 orang. Duk tengok je korang makan. yelah. mak bapak tengah beratur. Nak bagi duduk dulu pun meja kerusi semua penuh. Kesian diorang tau. Pastu sampai turn parents diorang meja dah penuh. Nak tapau air besar gedabak untuk anak sorang satu macam tak yakin je kan. Ce pikir macam mana parents ni nak solve prob. 

Dah aku balik rumah pun memikir-mikir camne nak solve problem ni. So u guys yang makan kedai ke restoran ke cafe ke hipster ke tak hipster ke consider sikit. I olls takleh tengok muka anak-anak kecewa tak dapat apa diorang nak. Kesian tau..

ishh. sampai ke tak pesanan penaja aku nih. sebenarnya lebih pada luahan perasaan. Berlaku depan mata aku. Bukan kat iolss.. yaya ok je. Belikan dia chocolate topping oreo. tapi dia bantai dua-dua. Reaksi mak bapak?? Rebut je dengan dia. Nak buat camne anak aku seronok rebut-rebut ngan mak bapak dia. kehkeh....


Thursday, March 10, 2016

Throwback Dinner + Lunch DubuYo

Assalamualaikum. Sesaje nak throwback. Sebab tengah free. Baru kemas opis sikit2. Serabut semak mata pulak tengok. Walau dah berkalo kena perli. kehkeh. =P

Minggu lepas aku kursus 3 hari. Time tue pulak Yaya demam. Seminggu tak sekolah. So Daddy bermurah hati nak ambik cuti tolong jagakan Yaya. terima kasih Daddy. 3 hari pertama memang taknak bawak Yaya ke klinik. Fobia dah rasa tengok Yaya kena amik darah.


Ni pengalaman mummy paling sedih dalam membesarkan Yaya. yaya warded akhir Disember sebab suspected denggi. Sebenarnya test 2 kali pun masih negatif. Tapi bacaan platlet darah Yaya yang tak membantu. Yaya kena warded 3 hari 2 malam. dah macam pakej bercuti pulak. dalam masa sama Mummy pun dah demam. tapi gagahkan jugak diri untuk jaga Yaya. Daddy willing sangat untuk jaga tapi ngenangkan dalam ward yang sama ada ibu-ibu yang menjaga anak-anak yang kena warded. kita pun kena pikir ketakselesaan diorang jugak. 

Terngiang2 lagi dengar suara Yaya menjerit dalam bilik rawatan kat ward masa mula-mula warded. Doktor nak cucuk jarum tu ha yg kat tangan Yaya. menjerit-jerit dia. Parents tak boleh masuk sekali. aku dah gelisah kat luar. uwaa... Harap tahun-tahun mendatang ni Yaya dah tak sakit dah. Sihat-sihat sokmolah.

Back to nak cite asal. Jumaat lepas nampak Yaya dah semangat. Dah tak demam. Tunggu daddy balik kerja aku tak makan apa-apa lagi. Sebab makanan yang masak untuk order dah abis. Sengaja taknak masak. Cuma masak bubur untuk yaya. Aku ajak Daddy makan kat luar je. Daddy pulak memang tengah lapar. Kitorang ke IOI Mall. Memang nak pekena DubuYo. Hikhik. Memang pebret kitorang. Setakat ni korean food nie yang rasa teringat2 sokmo kat kepala ni. 

Order malam tu memang plan nak makan banyak. nak amik set. Lapo sangat. Hahaha.


Kitorang order yang set 3 4 orang tu. Tamakk sangaaat kan. Pedulik hape. Kitorang 3 orang jugak. Waiter yang biasa amik order kitorang tu banyak kali cek bil. betul ke order ni. Aku cakap "Betullah kitorang order tu" sambil gelak-gelak. Dia pun gelak-gelak.


Ni sebahagian je. Takde plak aku beria nak bangun berdiri nak snap gambo. Hahaha. 
In sha Allah licin. Tanpa ada pembaziran. kata lapo. 
bekas kosong tak sempat snap. Sebab Yaya masih selsema. Sekali bersin mengalir hingus pekat hijau dia. menggelabah Mummy nak mengelap. hahaha. 


Wednesday, March 9, 2016

7th Anniversary

Aasalamualaikum....

Korang dah tengok gerhana matahari hari ni? Subhanallah. Aturan Allah itu sangat cantik kan. Tadi aku sempat tengok jugak melalui tinted kereta. Kehkeh. Takde lah nak berhenti tengah2 jalan kang tak memasal ada yg membontot pulak, So takdelah picture yang boleh disnap.

Semalam aku cuti. Sesaje. Gelenyar. Semalam kan 8 Mac. Our 7th annivesary. Tahun ni tak ke mana. Compared to tahun lepas we olls celebrate kat Cameron Highland.

Cerita tahun lepas. 6th annivesary. 

kali ke 2 ke cameron highland bersama demuk . time nielah takleh ajak reramai lagi. Nanti jadi isu lagi. Sekarang aku amik keputusan nak ke mana-mana tak payah beramai2 dah. macam-macam masalah akan timbul nanti. So nak pergi decide sendiri sudah... 

Anak dara nielah paling excited time tu sebab dapat pekena strawberry fresh. 1st time dia pergi dia tgh baby lagi. so tak makan buah. Berjalan pun kurang asik ebrkurung je kat apartment time baby tu. Kali ni dia bebas..

Yang ni sesangat lah priceless. Hikhik. Mr Daddy hadiahkan 6 kuntum sempena dengan 6 tahun perkahwinan... Gila mak tak seronok. Bangga habis. Aku pun update dalam FB... Tapi lepas tu tak tau nak buat ape dengan bunga tu bila balik rumah. nak makan pun tak boleh kan. Samapi kering mati bunga tu simpan.

Tapi kan.. geram dengan orang tu. Boleh pulak ambik gmbo bunga tu wat jadi bahan dalam whatsapp group opis depa. Sorry. Aku dengan Mr daddy memang takde privacy ape pun dalam phone. Mr Daddy akan cerita dan siap tunjuk lagi. tapi dia cool. aku pun buat2 cool. Boleh dibuat lawak lucah wei bunga cenggini. Adooiii...Sabo jelah...

Dan untuk tahun yang ketujuh ni takde mende lain aku nak ucap dalam hati di bibir ni SYUKUR Alhamdulillah. 7 tahun hidup bersama. Suka duka air mata senyum tawa semua dah tempuh bersama. Terima kasih ya Allah... Kerana dikurniakan suami yang baik dan sangat bersabar dengan karenah diri ni...

Sepatutnya, kitorang ke Pulau Tioman on 5 Mac tu Tapi atas nasihat BFF aku yang sekarang mengajar di Pulau Tioman kitorang terpaksa batalkan plan tu atas sebab cuaca yang tak mengizinkan. Katanya sekarang di sana angin agak kencang dan laut bergelora. Kitorang risau pada anak-anak yang ikutlah. So, terpaksa cancel. Aku dan Mr Daddy tukar plan lain untuk kitorang sekeluarga.. 

So, celebrate kat Bangi jelah. Sebenarnye kitorang tengah simpan duit untuk ke temapt idaman hati. hehehe. So bertabahlah sekarang tak berjalan ke mana-mana. Saboo...

So, Mr daddy mintak aku amik cuti. Kitorang dating berdua je. Since Yaya pun sekolah. Kalo dia duduk dengan pengasuh aku rasa memang Mr daddy akan angkut sekali je Yaya. Tapi sebelum tu yaya tak sekolah sebab demam. Nasib bukan denggi. Fobia dah mak Yaya asik kena amik darah je.

Kesian dia, Tunggu turn untuk amik darah. 

So, lepas anto order makanan. Singgah Unikeb teringin nak makan tart cheese blueberry.

 Mendapat jugak makan. ganti kek.  Cehceh...

Pastu balik rumah makan-makan. Kemas-kemas rumah. Cuci-cuci baju. keluar rumah pun dah pukul 12 lebih. Ke Me'nate Steak Hub House Cawangan Bangi. Hikhik. Teringin sangat nak makan steak kat sini. Dah famous sangat. Teringin jugak. Lagi-lagi special day camni. Mr daddy pun ikutkan je nafsu serakah puan bini.





Sini menu dia. 

Tapi aku tak paham gak menu ni apa maksud dia. Senang cite aku bangun pegi kat peti pilih. Hahaha. Malas nak bersoal jawab ngan adik tu... 

 Aku pilih lamb leg bone.

Mr daddy punya lamb rack. 

oh kitorang memang pebret kalo bab makan kambing. Memang puas hati makan sini. Mr daddy memang puji abis-abisan. Daging dia tak berbau and manis lain macam. Aku cakap kat Mr Daddy ke sebab mahal sebab tu jadi manis lain amcam. Dia cakap tak. Serius sedap. yess. Aku berjaya. Mula tu Daddy agak cuak jugak nak pergi sini. tapi aku yakinkan jugak kat dia yang kita makan less than RM100. Dan memang betul kurang dari RM100. Air free flow. Just pilih daging mana kte nak. pilih cara masak kita nak. Pilih sos kita nak. Duduk. Nak tambah ape-ape panggil waiter kat situ. Pastu bangun duduk pun sebab ulang-ulang ambik air free flow. 

 Kitorang pilih medium well. Jangan risau isi nya masak. Portion dia besar. mula nya aku ingat aku amik yang murah mesti sikit kan. Aku pun siap boleh transfer kat Mr daddy lagi. Oh. aku ni big eater. tapi kalo tahap boleh transfer-transfer makanan tu korang rasa?? Sampai part tulang tu aku takde dah nak guna pisau garpu bagai. Tibai ngan tangan. daddy pun sama. Gasaklah. Baru feel kan. Jangan risau sinki untuk basuh tangan ada. hehehe


Dah kenyang makan. Air pun dah 7 8 kali ulang ambik. Masa untuk membayar. 
See. Below 100 pun mampu makan. Daddy asik ulang cakpa je nak datang lagi nanti. Harus nak bawak anak dara dia kan. Time makan tadi pun asik duk tengok emnu. Duk plan menu ape sesuai untuk anak dara dia kan. mithali sangat! errkkk.. 


perut dah kenyang terus ke Alamanda. Berlari cari wayang. gile ah. 4 tahun dah tak tengok wayang. Last tengok masa sarat pregnant kan Yaya. Boleh pulak aku menggagau cari wayang dalam Alamanda tu. Seingat aku dulu bertentang dengan bowling centre tu. Nape dah takde wayang dalam ni. Ada Hey sushi tu. aku wassap Elly ngan Bibi. Bibi suruh keluar kat pintu tu belah kiri katenye. hahaha. Serius rasa macam tua sangat diri ni. hello, belum 3 series ok. Hahaha..

Kitorang tengok Munafik. Itu je yang boleh tengok. aku memang pesen tak layan movie hollywood. takkan nak tengok Boboiboy plak kan?? Serius stress tengok Munafik tu. Buat aku fitnah abis watak dalam cite tu. kehkeh... Sepanjang cite asik nyelit kat ketiak Mr daddy je. Tak takut hantu cuma banyak sgt scene terkejut2 dia... Overall oklah. 

Apa-apa pun aku hepi sangat. Sebelum ni kalo nak berdating berdua rasa bersalah sangat. yelah. Anak kita duduk ngan pengasuh kita sesuka je keluar dating. Mr daddy adalah jenis ayah yang sangat pikir anak dulu. Sepanjang dating pun asik pikir anak je.

"kalo ada Yaya ni emsti dia suke:"
"kalo ada Yaya ni mesti Yaya nak yang ni kan?"

Ok fine.

Happy annivesary suamiku. Semoga kita terus kekal hingga ke jannah.
terima kasih diri ini yang semakin tua semakin tak cantik semakin cikedut semakin banyak membebel yang sealiran dengan usia. terima kasih sebab banyak bersabar, banyak berusaha untuk improve hidup kita, terima kasih untuk jadi suami yang baik dan daddy yang baik. 

Thanx for everything.