besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Thursday, March 31, 2016

Cari Karipap di IKEA Damansara

Bersambung dari kisah balik dari The Kabin tu, Mr daddy lalu jalan Shah Alam. Saje request kat Mr daddy mintak singgah IKEA. Sebab weekdays mesti tak sesak orang kan. Daddy pun cakap ok. Sebenarnya Daddy tau aku tengah cari something. 4 kali pergi tak pernah jumpa benda ni. Kehkeh..


Benda ni je sebnarnya aku cari. Lama dah mencari. Bajet benda ni duk area kitchen tools yang bahagian cawan ke apa ke. Tanya cousin aku tanya kawan aku semua cakap senang nak cari. Semalam tanya pada staff IKEA sendiri baru dapat jumpa. Kahkah... asbab je tu sebenarnya nak ke IKEA.

pastu pusing-pusing jalan sambil berangan. tengok-tengok perabot. design. eh terpandang pulak food court macam tak padat sangat. masih ada meja kosong. eh terajak pulak Mr Daddy makan kat situ. Mr Daddy pun terangguk tanda setuju. Terus lucnh kat situ. Asalnya Yaya mintak makan KFC. Tapi kali ni power mummy kuat sikit,

Ambik yang ni je. Sebab kalut-kalut order. teringat-ingat lagi jelingan staff kat food court ni bila aku order tiba-tiba potong Q. Ekceli aku tak potong pun. dah lama sampai kat situ. Cuma undur ke belakang 2 3 tapak. Sebab nak tanya Mr Daddy dengan Yaya apa yang nak dimakan. Bila aku order. Baru aku sedar sebelah aku Q tak panjang sangat. Aku pun cakap apa menu aku nak. Sekali dia jeling. Gulp. Tak layan order aku. Kuikui,. Ok. My mistakes.

Aku pun ke sebelah satu lagi. Q pendek sangat. Order dengan lancar sekali.. 

Pastu dah kenyang. Solat. Turun bawah buat bayaran. Aku terus ke akunter karipap tu. Lama mengidam. Asik panjang je Q. kali ni heaven. Aku order karipap 1 set = 6biji dengan 2 aiskrim. 

Nyum-nyum. Sendat perut... Betul-betul bercuti ni. Sebab tu aku suka bercuti time weekdays. tak sesak-sesak dengan orang. Satu lagi reason kenapa aku suke cuti weekdays. Sebab Daddy kerja shift time weekend. Agak susah nka berjalan. Bekerja sambil meniaga macam aku ni susah sikit nak berjalan weekends. Biasanya Ahad tu dah sibuk nak prepare barang niaga. Susah nak berjalan. 


2 comments:

LYAfrina said...

tringin sungguh nk ke ikea... suka brangan ikea, moden n simple..hrga pom mmpu milik

joeayu said...

Aah... Bawak asya jalan2 KL lya. cheras pun dah ada ni..