besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, February 16, 2016

Aalya Little Kitchen

Dengan lafaz Bismillah.....

Antara salah satu sebab kenapa aku agak sibuk dan tak sempat nak update media social kecuali FB adalah sebab ni.


Alhamdulillah cita-cita aku nak jadi bisneswomen partime telah dimakbulkan. Jangan risau. Aku masih lagi masih bekerja dan menjalankan kerja hakiki. Bisnes ni adalah part time aku dan laki. Kami lah owner kamilah pekerja kamilah runner kamilah chef  kamilah marketing manager. Kekeke.. Syukur sangat.


Alhamdulillah selamat didaftarkan bawah SSM. 2015 baru register bila betul-betul yakin.

Aalya Little Kitchen menyediakan khidmat mini catering. Mini yer.. Bukan katering besar-besaran. Setakat ni paling besar aku dan mr Daddy provide untuk majlis harijadi. Alhamdulillah rezeki atas kepercayaan. Selain tu kami terima jugak tempahan untuk mesyuarat atau jamuan segala jenis majlis. Tapi untuk pax yang tak ramai lah. Untuk kenduri kendara in sha Allah dalam usaha untuk kembangkan bisnes.

Untuk daily jugak kami ada sediakan khidmat sediakan sarapan untuk pejabat. Asalnya aku sediakan untuk pejabat aku je. Alhamdulillah berkembang ke tempat lain. Syukurr...

Kami bermula sejak 2014 lagi. See. Bermula dengan nasi lemak 10 bungkus. Seriously. Ini bukan mudah. Alhamdulillah mendapat sambutan dan sokongan dari boss-boss. oh ye. kalo uolls nak tahu dekat opis aku takde cafe atau kantin. Kalo uolls nak makan kena menapak atau kena naik transport untuk ke kedai makan. Agak jauh kalo jalan kaki. hehehe. paling aku kesian kalo ada intern student sini yang takde transport. terpaksa menahan lapar atau berbekal. Aku pun ajak kawan opis untuk jual-jual ni..

Lama-lama dapat sambutan sampai tahap dapat tempahan untuk meeting dan jamuan. Uolls rasa?? Opkos lah teruja kan.. Aku pun discuss ngan Mr Daddy nak perbanyakkan menu lagi.

Antara menu yang ada di Aalya Little Kitchen. Sori gambar semua ambik dari FB. teruk betul marketing kan?? kehkeh.... 









Aalya Little Kitchen menerima tempahan di kawasan Bangi, Dengkil, Nilai, Kajang, Putrajaya dan Cyberjaya.


Sekarang dalam pertimbangan untuk bisnes frozen. Memandangkan ada permintaan. In sha Allah semoga kami dipermudahkan.. Amiinnnn..

Monday, February 15, 2016

Entry pertama 2016

Assalamualaikum... Ya Allah. Lama sangat tinggalkan dunia blogging. bila tengok balik dah setahun lebih tinggalkan blog ni. Rindu nak bercerita macam dolu-dulu. Rindu pada masa lapang macam dulu-dulu. Rindu semuanya....

Alhamdulillah... Semua keadaan baik-baik. Bahagia dengan kehidupan di samping suami tersayang dan permata hati yang sorang tu. Bersyukur dipanjangkan umur untuk terus beribadat di muka bumi Allah.... Semoga amalan kita semua diterima.

Tak tau nak mukadimah macam mana. Macam-macam nak cerita. Walau tahu takde sape yang berminat nak baca. Uhuhu. tapi anggap ni sebagai diari kehidupan kami sekeluarga.

 Saranghaeyo~~

First sekali nak cerita pasal anak dara kesayangan hamba tu. Alhamdulillah makin membesar makin bijak makin banyak akal. Tahun ni dah 4 tahun. Dah sekolah pun dia. sekejap je masa berlalu. Mummy daddy pun dah nak cecah 3 series tahun ni.


First day sekolah cikgu anto gambo dia camni. 
Hati mak ni sebak sangat. Tengok anak macam dah besar.
Di hari pertama Cikgu cakap "Aalya dah pandai berdikari. Dia pandai bawak diri"

Serius. Aku sebak kat opis. 

Hari kedua cikgu send gambar lagi dengan caption
"Aalya solat zohor. Dia sorang je umur 4 tahun yang nak solat"
Allahu.... Menangis lagi mak ni nak oiii.. Sejuk perut ni lahirkan kamu....

Tapi..... kat rumah dialah paling hebat. Berbahas dengan mummy. Ada je akal dia nak suruh mummy daddy marah. Ada je bahan dia nak bagi mummy daddy semput melayan karenah nya. tapi mummy daddy tetap happy walaupun awak selalu kena marah kan.. kesian dia...... Bila awak kat sekolah mummy daddy rindu kat awak...

Bersama kawan baik dia Husna. 
Time ni dah mula excited nak pergi sekolah. 
Alhamdulillah hingga saat ini takde masalha Yaya nangis-nangis taknak pergi sekolah.
Setakat menangis nak bangun pagi tu jelah. part tu daddy mummy kena bertabah. uhuk uhuk..

Nanti nak sambung lagi.......