besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, October 24, 2012

Excited Balik Raya..

Uwaa.. Hari ni pun dah lengang orang kat opis. Dah balik kampung gamaknya. Korang dah balik ke? Selamat sampai lah untuk anda.Aku pun excited gila nak balik. Cadangnya nak balik malam ni, tapi Mr Daddy operasi lah pulak. Postpone lah gayanya ke pagi esok. Harap-harap tak jem...

Semua orang seronok kan nak balik raya. Nak berjumpa saudara mara. Nak berkumpul adik beradik. Makan-makan. Takkan nak balik kampung time raya nak berkurung dalam rumah jugak tak bergaul. Penting ada saudara mara ni. Terutama kalau kita ada berita gembira atau berita sedih nak share. Kita boleh share. Sekarang lagi senang. Facebook kan ada. Mak-mak sedar pun dah advance ada FB. Boleh tau perkembangan saudara mara kita kan. Yang baik kita tumpang gembira, yang sedih kta tolong bantu. yang aib kita diamkan je. kan?? 

Excited sangat nak balik kampung sebab aku punya Ayah, punya mak, mak tiri, mak mertua, abang, adik, ipar duai, mak sedara, mak angkat, pak sedara, anak sedara, sepupu sepapat. seronok kan kalo berkumpul. segalanya dikongsi bersama... Kadang-kadang terpikir apalah yang ada dalam hati manusia yang buang adik beradik, suka menyendiri, dengan sedara mara pun menyombong. Apa faedahnya? takde tempat nak meluah, nak bersembang, pikiran pun takleh nak bukak besar-besar... Seronok ke?

* menu AidilAdha tahun ni ialah Soto dan Red Velvet Cake. InsyaAllah. Jemputlah ke rumah saya ye...

No comments: