besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Sunday, October 21, 2012

Cuti Cuti Eratkan Silaturrahim ~~ Cameron Highland Pt 1

Fuh. Seminggu tak tengok blog. agak berhabuk dah.. Sibuk? Tak jugak. Biasa-biasa je. Tapi cuba komited pada satu-satu benda. Dah balik cuti nak release tension tu otak dah lapang boleh lah ingat kerja mana yang dah siap yang lum siap. Seminggu tak bukak blog tapi ada orang tuduh aku sebarkan hal dia yang ditulis dalam blog sendiri pada orang kampung. Hello, oh plez... Bila dah jadi gini memang aku hangin lah. Orang yang ko tak suka tu tak buta IT lah. semuanya di ujung jari. taip je nama anak ko terpampang blog ko. kalo betul lah kata-kata tu ko tuju kat aku memang aku sumpah lah ko ni~~

Sedih kan bila kita pergi bercuti bersama keluarga, bersama sepupu-sepupu disalah tafsir dan dijadikan isu besar dalam keluarga besar. Salahkah kalau nak eratkan silaturrahim. Jadi masalah pulak  pada dia macam mintak duit ngan dia pulak. Dah lah hasad dengki dalam diri tu. Takyah lah nak doakan orang jatuh. Mintak dengan Allah supaya ko dibukakan hati untuk berbaik-baik dengan orang lain. Buang ego! Darah daging ko sendiri tu... Tak luak pun kalo mengalah mintak maaf.

Ok. Cukuplah cakap pasal ni. Sedih memang sedih. tapi hanya mampu berdoa dibukakan hati manusia seperti ini. Amin~~. 13 Oktober lepas kitorang berangkat ke Cameron Highland melalui Sg. Koyan.. First time untuk aku yang dah 2 kali pergi tapi kali ni lalu Sg Koyan. Kita layan gambar jelah. Biarkan gambar berbicara...

Tempat pertama kami tuju. Tapi hujan. cuma pekena teh rose panas kat situ.

View dari hotel kami menginap. Kami menginap di Hotel Star Regency. Apartment 2 bilik. Memang syok.

Cactus valley dari Star Regency. Tak singgah pun sebab hujan. Lagipun mencari-cari tempat nak petik strawberry. Frust!

Pemandangan Pasar Malam dari Star Regengcy jugak. Hotel ni strategik sebab betul sebelah dengan pasar malam Sabtu. 3 4 kali jugaklah duk naik turun pusing pasar malam. Tapi sedih, tak bawak anak dara sorang tu. Sampai merajuk malamnya.
Part 2 akan bersambung. Lambat sangat nak upload gambar...

No comments: