Selamat hari Khamis semua!! Boleh ek pembuka bicara gitu?? Hehehe.. Hari ni aku nak share resepi aku. Mungkin tak sehebat orang lain. Tapi aku olah mengikut cara dan selera aku sendiri. Kata melayu tapi teringin makan benda omputih makan. Hehehe.
Bahan-bahan:
Spageti
(direbus dan ditambah minyak untuk make sure tak melekat each other)
Untuk sos:
1 Biji bawang besar Holland - dipotong dadu
3 biji bawang putih - dipotong dadu
4 sudu cili mesin - bergantung tahap pedas yang korang suka
daging kisar - digoreng sehingga half garing
sebiji tomato - dipotong dadu @ diblend
lada bengala - aku amik suku dr sebijik tu dipotong dadu jugak.
sebotol sos pasta (prego/kimball).
Air mengikut sukatan botol sos.
oregano flakes
rosemarry leaves
sos cili dan tomato. - tambah untuk pekatkan kuah.
gula, garam, dan perasa secukup rasa.
bebola daging - digoreng half garing
cendawan butang..
Caranya anda masukkan bahan2 mengikut turutan. Aku sengaja tulis bahan-bahan ikut turutan. Siap. Sedap dimakan dengan keju parmesan~~ Selamat mencuba.
(direbus dan ditambah minyak untuk make sure tak melekat each other)
Untuk sos:
1 Biji bawang besar Holland - dipotong dadu
3 biji bawang putih - dipotong dadu
4 sudu cili mesin - bergantung tahap pedas yang korang suka
daging kisar - digoreng sehingga half garing
sebiji tomato - dipotong dadu @ diblend
lada bengala - aku amik suku dr sebijik tu dipotong dadu jugak.
sebotol sos pasta (prego/kimball).
Air mengikut sukatan botol sos.
oregano flakes
rosemarry leaves
sos cili dan tomato. - tambah untuk pekatkan kuah.
gula, garam, dan perasa secukup rasa.
bebola daging - digoreng half garing
cendawan butang..
Caranya anda masukkan bahan2 mengikut turutan. Aku sengaja tulis bahan-bahan ikut turutan. Siap. Sedap dimakan dengan keju parmesan~~ Selamat mencuba.
2 comments:
yeyy ada sukatannn
hehe... semalam tk bg skali ngan sukatan ek??
Post a Comment