besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Monday, November 5, 2012

Pre-school untuk Yaya

Motip tajuk begitu untuk aku mummy yang ada anak baru berusia 5 bulan? Ini dkatakan perancangan. Hehehe... Sokmo kalo aku singgah kat mini market kat Taman Impian Putra mesti nampak banner ni.


Aku pun macam tertarik apa sebenarnye program yang diorang provide. Ada masa aku godek-godek jugak google. Macam best. Diskuss ngan Mr Daddy nanti umur Yaya dah 4 tahun pada 2016 (InsyaAllah) nak hantar Yaya kat sini. Sebab sini provide kelas tadika plus daycare. So, takde lah aku nak kena amik Yaya pada waktu tengahari then hantar ke transit atau taska pulak. Lagipun kat sini ada buat mengaji, solat berjemaah. Mengikut schedule yang dia bagilah. Nak buktikan tu kena baca testimonial dari mommies n daddies lain yang ada pengalaman lah kan...

Sebelum ni aku pernah bercadang nak hantar ke Smart Reader. Yuran bulanan dia macam ok. Cuma, dia takde daycare. so, aku kena plan dari segi masa, kewangan dan kemampuan,. Yuran bulanan kat montessori 2 kali ganda dari taska lain. Terpaksa lupakan nak ambik Satria Neo baru.Tapi aku mengambil kira dari sudut kelebihan dia. Atau anda ada cadangan lain untuk saya yang baru bergelar mak orang ni. 

Annoying kan anak baru umur 5 bulan dah start pikir nak hantar pre-school. Kita hanya merancang Allah yang menentukan. Lama aku tunggu kelahirannya, mestilah nak bagi terbaik untuk dia kan. Setiap ibu bapa ada cara terbaik kan untuk anak masing-masing. Sekarang aku plan camni, 4 tahun lagi tak tahu ape akan berlaku. Jangan tuduh saya berlagak tau. Itu kehendak kami suami isteri. Doakan kami panjang umur untuk terus bersama "Dhiya" (cahaya) kami. Kami tak tau lagi andai kami masih diberi rezeki anak yang lain. Yelah, aku ni bukan kategori subur pun. Bersyukur dengan Cahaya Pemberian Yang Mulia yang Allah bagi dan mahukan terbaik untuknya dan ingin dia menjadi anak yang solehah yang boleh mendoakan kami andai kami tiada lagi.

No comments: