besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Friday, March 18, 2011

Tahniah Kak Maz & Abang Hafiz

Selamat petang semua, entry last untuk petang dan minggu ni. Pagi tadi tengah duk wat kerja, dapat sms dari Kak Nor. Bagitau Kak Maz dah bersalin. kak Maz ni Pegawai Penyelidik kat tempat aku kerja. Dah lam menanti kelahiran cahaya mata pertama. Aku tahu perasaanh beliau. Pelbagai usaha dijalankan untuk dapatkan cahaya mata. Kadang2 tu aku rasa sangat geram dengan orang2 yang buang bayi tu. Orang yang nak anak bukan main lagi usahakan, yang senang2 dapat senang2 jugak dibuang. Kalau taknak bagi kat kitorang nih.. Apa2 pun she is my idol. Aku tetiba jadi excited nak usahakn macam beliau usahakan untuk dapatkan baby. Doakan kami eh...

Kak Maz selamat lahirkan baby boy yang beratnya 3.2 kg di Hospital An Nur Bandar Baru Bangi. Yang kelakarnya, mula2 kitorang sampai hospital tadi, keluar je dari lif tingkat 2. Kami terus nampak bilik baby. Mula2 Abang Hafiz dah cakap baby ada dalam bilik baby. So, adalah satu bed baby tu sorang2 je duk tido. Kitorang sangat excited tengok. Ada jugak terpikir betul ke baby ni.

Cek jugak nama ibu pada bed tu, aku ni kan rabunlah jugak. Tapi nampaklah ada 2 perkataan. Nama Kak Maz pun 2 patah perkataan. Sangat confident tu adalah anak beliau. nurse pun tengok wat tak tau jelah. Aku pun ada terpikir babyni ikut muka sape eh? Mungkin Kak Maz kot. Pas2 dah puas membelek2 baby tu, kitorang pun pergilah masuk konon2nya nak jumpa Kak Maz. Ternampaklah Abang Hafiz ni kat tingkap. Kitorang pun pergi. Nampak Kak Maz duduk macam menyusukan baby. Eh, baby sape pulak. Tadi baby sape pulak? Aduss.. Pas2 try jenguk2 jugak Kak Maz buat apa. Sah! Baby tadi bukan anak Kak Maz. Hahaha.. Malu pulak dengan nurse2 kat situ.

Apa2 pun tahniah untuk Kak Maz dan Abang Hafez. Untuk Baby yang bernama Muaz Husaini yang sangat comel, gebu macam abahnya. Doakan cik Ijam ye...

No comments: