besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Thursday, September 26, 2013

Tupperware

Aku adalah salah sorang peminat tegar barang tupperware. Keh keh. Tapi takdelah tiap-tiap bulan wajib beli. Tapi kalo ada barang menarik nak jugak cari. Biasa aku main kutu. Pernah gak 3 season main. Bayar sikit. sampai masa dapat barang. Untung-untung dapat duit balik kalo harga barang tak cecah nilai simpanan tu.

So, seperti yang digembar gemburkan bulan ni adalah giliran aku. Ni yand season 3 aku main. Value RM250. Yeay!! Tapi bila tengok katalog...





Aku berkenan satu item tu. Tapi katanya dah takde stok. Sob sob sedihnye...


Ni haa. Yang ada division banyak-banyak tu. Tapi takde rezeki.

Last-last bekas lunch box, polka dot lunch box. botol susu untuk Yaya yang aku ambik. Hehehe. Sekarang Yaya dah pakai botol Tupperware. Yang tu saje nak menambahkan koleksi. Orang cakap botol susu bertahan 6 bulan je kan. 

Dulu-dulu Mr Daddy selalu tanya kenapa suka sangat beli barang Tupperware. Aku cakap suka. Takde reason lain. Uhuhu.. Kepuasan hati je sebenarnya. 

Pernah sekali Mr Daddy guna tupperware aku untuk kunyitkan ikan. Korang bayang. Uwaaa.. Nangis mak nok.. Nasib baik hilang. Jawapan Mr Daddy "Abis beli banyak-banyak buat ape?" Sambil gelak, pujuk aku. Siap menabur janji manis nak ganti lain. Sengaja taknak basuh cepat-cepat. Hahaha. Biar dia rasa bersalah. Nasib baik hilang.

Bila buat makan-makan kan. Barulah dia tersedar dari lamunanya. Apa pentingnya bekas-bekas tu semua. Kannn??



2 comments:

natasha said...

sangat berguna tupperware ni ok..berbaloi dengan harganya..aku ni pun,diam tak diam dah sekotak besar aku kumpul barang2 tupperware..itu semua keje ibu aku lah,pengaruh suruh bli bila ada promotion..haha

joeayu said...

kan??? ibu ko mmg rajin mbeli.....