besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Monday, March 3, 2014

Picnic keluarga di Ulu Bendul

Nak share moment ni. Well planned walaupun last minit. aku sekeluarga dari Bangi. Kak DD-dudu sekeluarga bersama Haris dar Putrajaya pastu ambik Maklong di Gombak. Sepatutnya aku patut sampai awal tapi sebabkelam kabut itu tertinggal ini tertinggal akhirnya diorang sampai dulu. Uhuhu. Tapi tertinggal tikar yang dijanjikan.

Berkumpul di rumah Cekda (Nenda) di Taman Sri Ulu Bendul. Siap-siap apa yang patut. Aku bawak puding triffle. Uhuhu Sedih.Kek taknak kembang.

Pandangan dari atas.
 Kena parking kat tepi cerun bukit je. Parking dalam dah penuh.


Makanan yang dibawa. Cekda masak udang masak lemak cili api dan ayam masak merah. MAklong bawak Mee lidi goreng. Kak diana bawak air, nugget, biskut dan jelly. Aku bawak triffle dan perut kosong. kehkeh...

Inilah maklong (baju purple) dan Cekda (baju peach). Kesian mak. Tak dapat join. Mesti panas je tengok FB tu. hehehe... Yang belakang tu Haris tengah minum air. Mama nye dah overload.



Anak dara aku yang syok nak main air. Taknak naik langsung. Naik je sebab lapo kot. Mintak "apok.. apok..." (keropok).

Dah kenyang makan. Cadangnye nak ke Taman Ular Sawa bersebelahan tu. Mr daddy awal-awal pergi sorang. Baru je kitorang berkemas nak naik atas. Sekali Ayahde call Cekda ajak balik rumah dulu. Sebab dia ada nak ke keduri. Takut tak sempat jumpa. Tapi Mr Daddy ada gak snap gambar ular kat ats tu.

Ada bran???
Sesampai je di rumah Cekda. Hajat dah nak beransur balik. Sekali Ayahde ajak ke kolam udang. Dia ternak sendiri. Seronok sangatlah...

Dari sudut satu side kolam je. Sebelah sana ada lagi. Besar jugaklah..


Hasil tangkapan jala Ayahde. Gilos banyak. Kalo ikutkan ni saiz kecik lagi. Ayahde plan April nanti nak harvest besar-besaran. Wow.. Ini pun dah cukup besar. Kalo April ni besar camne lagi ye..

Nak dara aku yang dah ketagih dengan air. Air kolam ni pun nak terjun mandi nih. Adoi. puas pujuklah. Tak takut langsung...

Dapatlah bekalan wat balik. udang segar. Ikan salai. Alhamdulillah. terima kasih Cekda sekeluarga. Terima kasih amklong dan Kak diana. Nanti boleh plan lagi...

No comments: