besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Friday, August 12, 2011

Alhamdulillah siap...

salam Ramadhan.. dah lama tak berblog ye... rindu sangat nak bercerita. tapi agak sibuk sikit (sibuklah sangat kan, cakap jelah taknak kantoi berblog).... sebenarnya aku baru je siapkan poster untuk conference kakitangan sokongan september nanti. nak sangat menaip. nak sangat story mori tapi taknak ketang ketung taip. sekali kantoi tulis blog. bukan wat keje. walaupun dalam bilik ni duduk sorang-sorang. tapi takut-takut jugak.. hehehe...

hari ni dah hampir 2 minggu kita berpuasa kan. walaupun sibuk aku tetap blogwalking blog kawan2.. sempat juagk baca coretan kawan. sempat jugak menitiskan air mata baca kisah-kisah sedih sedara seIslam kita. ramai jugak yang seronok bercerita masak berbuka, masak sahur ( sahur aku tetap dengan kurma dan air kosong) . kecur liur jugaklah... hahahaha (ini membuktikan aku masih sempat baca blog korang). ada jugak yang menerima berita baik di bulan Ramadhan ni. penjawat awam? hehehe... Alhamdulillah. terima kasih PM kita kerana masih prihatin. 

ada jugak yang terima berita baik contohnya upt positif, ada yang baru melahirkan anak, ada yang gembira dengan perkembangan baby masing2.. aku tumpang seronok dan selalu mendoakan anda semua... aminnn~~~ aku? hehehe.. masih dengan flow yang sama. cuma nak bangga sikit sebab poster dah siap. walaupun dibantu pegawai. hehehe.. paling best persiapan raya. tak sabar nak raya kan. sebab raya dapat cuti lama. dapat bersama Mr J lama-lama sikit... ke hulu ke hilir berkepit walaupun Mr J bekerja time aku cuti. sekuranng-kurangnya malam masih dapat bersama. begitu berharga masa berdua walaupun satu saat. kan? inilah hakikat PJJ..

tapi tetap bersedih dengan perangai My Kan. kenapa asik meragam. takpelah. terpaksa korbankan sesuatu demi My Kan. hari ni nak balik kampung. 2 minggu puasa belum lagi bersama mak. kesian mak. tiap-tiap hari berbuka sorang-sorang. kadang-kadang Along ada temankan jugak. minggu ni balik nak shopping baju raya mak, ayah dan Fatin..... harap-harap semuanya berpuas hati..... 

hari ni berbuka kat mana? kitorang berbuka di Restoran Atap-atap. Putra Nilai. BBQ + steamboat. lepas berbuka insyaAllah bertolak balik  ke Kuantan. Rindu sangat kat mak dan Airil.....

No comments: