besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, February 26, 2013

Pulau Pangkor ~~ Part 2

Hehehe. Sambung pulak cerita semalam. Tunggu ada mood bau nak sambung update. Walaupun tau takde sape yang baca. Untuk tatapan Yaya dan adik-adiknya akan datang....

Lepas pusing-pusing pulau. Balik ke chalet semula. Jalan-jalan tepi pantai. Sebenarnya kat Teluk Nipah ni havoc sikit. Banyak tempat meniaga. Tempat makan halal pun senang. Yang paling mula mencari souvenier lah. Tak banyak pun beli untuk sedara mara dan kenalan. Lebih kepada beli untuk sendiri...

Tu dia Onni tengah pilih baju mandi. Kuikui...
berjalan tak hengat..


Antara souvenier yang ada.
posing ala model gitu...
DAY 2

PAgi-pagi lagi, bila Yaya bangun kitorang semua bersiap ke pantai. Memang pagi tu target nak round island ngan speed boat. Sebab semalam dah janji ngan brader tu. Dia offer RM70 untuk pusing pulau. Siap tinggal kat pualu kecik untuk aktiviti snorkeling ngan mandi manda. Tapi Yaya ada. Mak pulak takut. Aku cuma mintak pusing pulau je...Still caj RM70. Oklah. Satu pulau. Just kami sekeluarga. Tak campur orang lain. Mr Daddy kata jadi. Beres je...


Cool je budak damuk ni!


Makshu dan Onni.
Onni pening dah lepas turun bot.
Puas pusing pulau. Aku, Mr Daddy ngan Fatin berendam dulu dalam air laut. Yaya duk dengan Onni dia. Cian budak tu takleh main air. Puas berendam. Balik chalet. Mandi-mandi. Bersiap untuk check out. Lepas hantar kereta. Naik feri. Kitorang duduk kat deck belakang. Serius. Yaya sangat cool dan tak pening. Tetap aktif. I'm proud of u lah Yaya.


Bye- Bye Pangkor. Ada rezeki, umur panjang kami sampai lagi... Kitorang shopping makanan kering kat Lumut. Orang kata kat Pangkor mahal. Better beli kat Lumut. Tu saje coretan perjalanan kakmi sepanjang di Pangkor. Nanti nak share tip-tips camne nak sediakan makanan baby ketika travel mengikut pengalaman akulah..

No comments: