besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Monday, December 5, 2011

Lamanya tak berblog....

Assalamualaikum pembuka bicara... cewwahh.. Lamenye tak berblog.... Rasa rindu nak bercerita.. Rasa rindu nak menaip. hehehe.. Maaflah agak buat-buat sibuk sikit 2 3 minggu ni. Yelah.. kerja aku bukannya ngadap pc. kena hadap alat2 radas sume. belum masuk gie wat keje run alat. hehe.~~ motip explain? ada ke orang nanti-nantikan entry aku. hehehe.. kalo ada terima kasih banyak-banyak.. ~poyo kan...

bila dah lama tak berblog camni.. konon-kononya banyak benda nak dicerita. tapi bila dah start menaip. lupa dah apa yang diceritakan... uhuhuhu... cuma tak lupa nak memanjatkan kesyukuran kepada Allah di atas segala rezeki, nikmat yang telah Allah kurniakan kepada kita semua. memberi kehidupan seharian yang semakin bertambah kematangan nya... Alhamdulillah..
sekarang kehidupan kami suami isteri sudah berjalan lancar, mampu hidup dengan flow yang baik. tak lagi huru hara macam sebelum ni. hehehe. bermakna  apa saje yang dirancang insyaAllah boleh dilakukan bersama-sama.
si tecit ni pulak sudah hampir memasuki 4 bulan. Alhamdulillah. kami bersyukur sangat-sangat.. trimester pertama berlalu dengan indahnya. aku dah mula merindui trimester pertama sebab masa tuelah kita nak tengok orang-orang di sekeliling kita amik berat pasal kita, sayang kita, doa kita. Alhamdulillah aku bersyukur dikurniakan mak yang penyayang, suami yang penyabar, adik beradik yang supportive dan keluarga mentua yang sangat memahami...

sekarang dah 4 bulan dah rasa pergerakan si tecit yang jarang-jarang. biasanya malam dia gerak. siang dia tido kot ek? malam je, papa to be dah tunggu kat perut duk mencari mana si tecit ni main. indah sangat momen ni. ada sekali tu, papa to be dapat rasa kick lembut. dia tekapkan telinga dia pada perut nak dengar.. papa to be menjerit " Hahahaha.. papa dah jumpa kamooo..". Mr J cakap dia dengar bunyi jantung si tecit, pastu bunyii macam dia menyorok je.. "bblluuupppp" bunyinye.. comelnye Mr J. Over excited kan kami. maaflah. izinkan lah kami excited sebab penantian pun agak lama. tak salah kan kami gembira di atas rezeki Allah yang kami tunggu selama ni? boleh kan?

No comments: