besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, December 21, 2011

Alhamdulillah...

fuh.. lama tak berblog kan... macam sibuk sangat je... padahal langsung tak.. buat-buat sibuk je. hehehe.. cuma seronok baca kisah kawan-kawan. kat FB kat blog. paling best tengok aksi-aksi haris yang mama haris (DD dudu) upload. hari-hari mokcik tunggu tau. nak pergi mesti tak berkesempatan. padahal Putrajaya Abngi je pun. tapi sekarang haris ada kat rumah Nek Ma (maklong saya) kat Gombak. ada masa mokcik pergi ye. sekarang mokcik takde nafsu nak duduk dalam kereta lama-lama...

Semalam pergi scan kat Klinik Syifa di Bandar Baru Bangi seksyen 3. Best lah pergi klinik tu. suka sangat dengan keramahan doktornya. Tak menghampakan.. sebenarnya berbelah bahagi nak pergi ke tak. Isnin malam tu dah pergi tapi doktor tu takde. so, batalkan. ajak Mr J pergi kedai Manjaku kat Bandar Baru Bangi. orang kata ada sale. memang ada. 

Cakap kat Mr J " Abang... tutup mata jelah ek beli baju baby ni. jangan bagitau mak ek. nanti mak marah....."
Mr J gelak je. siap letak syarat lagi " Ok. Tapi no blue, no pink" uwaagghhhh.. tensi tau.. tak boleh beli warna pink.. sempatlah sambar 5 pasang baju tanpa ada warna pink ngan biru. tapi kan suka tengok baju baby boy kan. tapi kadang-kadang tersalah angkat skirt baby girl warna pink tu ketaq jugak jiwa ni.. uhuhuhu

Tengahari selasa, rasa tak sabar pulak nak tunggu 5 Januari ni appointment dengan Klinik kerajaan untuk scan. Rasa nak pergi scan jugak kat Klinik Syifa. Bukan apa, rasa risau sangat kat hati ni. camne keadaan si tecit dalam ni. yelah kalau dah mummy nye asik membantai je makan. pantang jumpa. risau jugak kan. susu pun tak minum... mungkin perasaan keibuan tu dah nak ada kot. chewwah.. 

Mr J cakap kul 11 mungkin free. terus set masa nak pergi klinik Syifa tu. Alhamdulillah berkesempatan jugak akhirnya. tunggu setengah jam jugak sebab ada patient lain lagi. sampai turn aku. wah. rasa hepi jap. doktor pun dah kenal. mesti syak aku nak scan. hehe...

scan-scan. alhamdulillah. si tecit ni bersifat dah dia. syukur sangat-sangat Ya Allah. masa mula-mula tengok. Doktor cakap "tengok anak kamu ni, menyanyi nasyid dia ye" mana taknye.. tangan dia straight ke atas eh ke depan camtulah. alah, macam budak-budak nyanyi lagu nasyid tu..comel je.. 

doktor scan lagi tunjuk tangan, kaki. Alhamdulillah. semuanya ok. pastu kan. minta doktor nak tengok jantina. jeng jeng.......  tak kisahlah boy or girl kan janji sihat. tapi kalau betullah apa yang doktor tu ramalkan. mesti ayah suka. moksu dia lagi suke..... hehehe..... semoga semuanya selamat.. amin~~ terima kasih pada yang mendoakan saya... saya jugak doakan anda sentiasa dalam kesejahteraan.... amin~~~

3 comments:

Anonymous said...

ala comelnyaaaaa....! sy pun x sabar nak tau jantina... next appointment 5/1 ni.. x sbr sgt.. :D

-daisy-

qasehqaleef said...

hehe.. best tau.. nanti jgn lupe share. hehehe....

ciksuen said...

best kan scan tgk baby gerak2..hehe