besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, December 13, 2011

Rindu Mr J..

Assalamualaikum.. selamat pagi. baru teringat rupa-rupanya hari ni hari selasa. syok sangat cuti 3 hari sampai ari ni hilang mood nak keje. walaupun ada benda yang cuba nak disetelkan dalam hari ni sebelum esok.. walau apapun masih sempat berblog. hehe... minggu lepas nak berblog pun tak sempat.. ada keje nak disetelkan. setakat rest 15 minit rasa macam tak cukup masa nak blogging. kan?

semalam kan Mr J pergi kursus kat Kelang. samapai Khamis. Lama kan? uhuhu.. ari ni bangun pagi dah kelam kabut bangun pergi kerja. lain je suara yang kejut aku bangun tido.. biasa romantik je. ari ni suara kelam kabut tapi halus je.. hahaha.. itulah Bibi.. orang yang sudi temankan 'kami'. motip 'kami'? pagi ni takde orang yang buat milo kosong separuh mug. ari ni takde orang tolong kupaskan buah untuk aku. sedihnya..

Semalam mak SMS tanya keadaan aku. ok ke tido. padahal sebelum-sebelum ni ok je. maklumlah anak dia kan penakut. kalo dah semua benda laki buatkan. mau tak berlemak anak dia ni. aku cakap ok je. cuma rindu sangat kat menantu dia. mak cakap padan muka. hahaha... mak cakap Mr J aku selalu buli dia. ini Mr J itu Mr J. dah takde sekejap menggelabah.... Abang..cepatlah balik...... Baby abang rindu sangat kat abang. motip guna alasan anak kan???

6 Disember lepas aku ada checkup untuk 4 months.. Alhamdulillah semua berjalan lancar. alhamdulillah jugak diberi kesihatan yang baik... cuma berat tak naik tak turun. aku ingatkan dipuji nurse. rupanya merah jugak tulisannya pada buku weght statik. apakah? mak cakap takpe nanti jaga makan je.... 

ramai yang dah marah aku pakai baju kurung nampak ketat. nampak seksa. jadi dengan permintaan semua orang aku pkailah jugak blouse besar2 dan skirt yang ada. lega sikit. tapi segan sikitlah. bukan apa. nanti orang tanya. "eh pregnant ke? dah bape bulan?" nak jawab 4 bulan pun terketar-ketar. mesti orang ingat dah 8 bulan 9 bulan kan?



2 comments:

dd dudu said...

Bibi tu siapa pula ;P

qasehqaleef said...

Bibi tu kwn kte. dia keje Genom Malaysia..