besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, May 28, 2014

Holiday Gold Coast Morib

Cerita minggu lepas. Tapi tak sempat nak update dalam blog kesayangan ni. Ingat tak entry lepas aku cakap aku stress sangat. Penat. Nak holiday. PAdahal aku dah lama beli kupon Gold Coast Morib ni dengan Groupon. Gigih pujuk Mr Daddy untuk cari tarikh sesuai untuk cuti. Sibuk sangat Daddy lately. Susah nak dapatkan cuti. Pastu sebelum jadual kerja Daddy siap. Daddy request kat pegawai dia nak cuti pada sekian-sekian tarikh.

Aku pun apply cuti. Kena pergi weekdays. Tapi heavenlah jugak pergi weekday. Macam resort tu kita yang punya. Hehehe. So tarikh 20-21 Mei kami ke sana. Check in macam biasa pukul 3 petang. Memandangkan perjalanan nya dekat je dari kuarters aku duduk. So, pagi tu lepas hantar cousin Mr Daddy ke KL. Dia ada taklimat. cadangnya nak ke Jalan TAR. Tapi awal sangat last-last ke Kajang je. Motipnya mencari baju raya. boleh??? Awal gila kan. Susah sangat Daddy nak cuti. Sekali pulun je hari tu. beli baju melayu dan baju kurung je untuk aku dan Yaya.

Dalam tengahari bergerak ke Morib. Melalui Banting. Akhirnya sampai. Baru jam 1.30 tengahari. Awal sangat. Kami berjalan-jalan dulu kat situ.

Anak dara baru bangun tido. Kawasan tu berkunci. so, bergambar kat luar jelah.

View dari luar.

Masa ni dah bising mulut. 
"Mummy, nak andi olam"
"Daddy. cepatlah!"

Bukan main mulut dia bising tak sabo nak berendam. PAstu puas lah melilau kat situ. Jam 2.30 petang. Mr Daddy suruh aku buat-buat tanya kat kaunter. bini dia kan muka tak tau malu. kehkeh. Aku pun tanyalah kat receptionist boleh tak daftar dulu. "Boleh Puan" menggeletis lah aku. Pastu demand macam-macam. nak bilik mengadap theme park lah. nak katil queen lah. Hahaha. Sekali boleh masuk bilik terus. legaaa...

Katil yang kami dapat.

Budak ni dah tak sabar..

Ni yang aku nak sangat sebenarnya... hehehehe
Heavennya..

Ini dari balkoni bilik yang kitorang dapat. Tingkat 1 oklah.

Tengok. Bukan main seronok dia mandi... Langsung tak tau takut.

Daddy yang setia menemani dan melayan karenah Yaya... 
Ikutkan je apa anak dara nak main.

Slide ni selamba je dia main. Sorang-sorang pulak tu. Yang slide pusing-pusing pun dia nak turun sorang-sorang. Adoi.. Memang jenis tak takut betullah...

Main sampai jam 5 petang. Taknak naik. tapi kena umpan dengan aiskrim baru nak naik. Duhai anak. Mandi bersihkan diri kat atas. Solat asar. Keluar dari resort cari makan di Bagan Lalang.

Kitorang pilih kedai Wak Lan ikan bakar. Dah penat sangat rasa. Tak dapat pikir menu apa nak makan. Main sebut je.

Kerang Bakar 500g, Sototng Celup Tepung, Nasi Goreng Cina untuk Yaya, Nasi goreng Paprik untuk Daddy dan Nasi goreng Cendawan untuk aku. 

Rakus betul budak ni makan.penat lah tu... Dah nak abis baru cakap "Mummy... meowww nak asiik.." Wah. Pandai ini budak pusing. Padahal dia dah kenyang.
 
 Masuk waktu maghrib. Daddy solat siap-siap. So, boleh berjalan-jalan kononya lepas makan. Sekali Yaya dah menhgnatuk. Balik resort. Tido lena budak tu. Aku pun apa lagi. pulun jacuzzi lah. 

tak banyak buih masa ni..
 Wahhh... Heavennya... Dapat camni hari-hari kan best.....

Bangun pagi lepas solat subuh. Daddy excited amik angin kat luar. Memang sejuk. Malam sebelum tu hujan pulak... Nyamannya. Tak pikir nak pergi kerja. hehehe... Jam 7.30 pagi kejut anak dara yang syok tido. Ajak pergi breakfast....


Antara makanan yang aku ambik. Ada lagi tak snap. Sedap sangat tu taklah. Tapi oklah banyak option. yang heavennya takde orang sangat. Kebetulan ada guru-guru PPD Hulu Langat berkursus kat situ. Tak berebut manalah...

Siap makan. Sambung mandi lagi. Anak dara tak sabo lagi dah. Nak mandi kolam lagi. Berjam-jam berendam dalam tu. Taknak naik. Menjerit-jerit jugaklah. Umpan aiskrim pun taknak jugak. Last-last sambung mandi dalam jakuzzi pulak dia.

Macam dah berhantu air ni. Jenuh pulak pujuk nak naik. Sementara tu pack semua barang. Nak check out dah. Yaya Seronok. Daddy seronok. Aku?? LAgi seronok. Daddy siap cakap lagi. Next year kita datang lagi. MAcam annual activity lah. Wah wah... Tempat lain pulaklah ye.....




2 comments:

LYAfrina said...

teringin sgt nk ke sini.. insyallah one day, ada rezeki blh bawak asya ke sini..

mmg cantik kat sini

joeayu said...

In sha Allah.. Mesti asya seronok nanti...