besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Friday, October 7, 2011

alahai Mr J

lately ni kan rasa macam penat sangat. walaupun tak penat sebenarnya.. peringatan ye. ini bukan rungutan. cuma untuk berkongsi pengalaman. tak merungut ye.. sekarang ni aku cepat betul rasa mengantuk. kalau tengahari selalu sangat tido kat surau opis. balik kerja kan mesti tido..

kisahnya semalam... tekak ni teringin sangat nak makan nasi goreng yang Mr J masak. sebelum balik kerja request pada Mr J. dia cakap OK. wah.. harap-harap lalu lah makan. balik kerja petang tu sakit perut sangat. lapar yang melampau. tambah pulak rasa nak kencing yang tak tertahan. paling bongok aku buat semalam aku tanya toilet kat pasaraya kecik. haruslah takde kan. tak sempat samapi rumah aku singgah di Petronas Sri Putra. Fuh. lega.. dasat betol..

sampai rumah dah terbungkam. tak penat. tapi menahan sakit perut kelaparan. pedih sangat ulu hati. asalnya tengahari memang lapar. tapi tak larat nak keluar. tido jelah kat surau. bahananya, petang tu perut masuk angin. mak dah marah sebab biar perut kosong.. nak wat camne kan. tak larat.

Mr J pulak kebetulan samapi lewat sikit dari aku. katanya ada accident masa nak turun dari bangunan Hentian Kajang tu. ada orang langgar tiang turun parking. tu yang lambat... sampai rumah dia terus ketung ketang ketung ketang kat dapur.

masak nasi, basuh pinggan. cuma satu je dia mintak aku buat. siang ikan. ok. aku cuba buat. perut dah pedih sangat ni. masa aku siang ikan dia prepare sandwich untuk aku.. makan sandwich macam orang kebulur.. alahai terima kasih abang... masa dia tengah goreng nasi dia suruh aku mandi, sembahyang dulu. uwaaa.. masa baca yassin dah semput-semput aku. mengah gile... campur nak muntah. Mr J suruh aku berhenti sambung nanti-nanti je. aku teruskan je... siap baca yassin, Mr J siap sembahyang kat bilik sebelah lagi. sebab tunggu lama kan.. makan nasi pun tak banyak. sebab dah masuk angin perut ni kan..

siap makan dia terus angkat tilam single letak depan tv. dah jadi rutin plak kan.. dia suruh aku baring. aku dah semput sangat. tabiat Mr J kalo dah buat keluar tilam tu mesti pakej selimut dan 3 bantal wajib yang aku perlu. nanti aku publish gambar bantal-bantal tu.... sambil-sambil baring tengok cerita terowong. gediks kan si Memey semalam. dah cantik takbur plak.. aku pun tak sedar masa bila aku tertido. cuma aku dengar sayup-sayup je "sayang nak buah?" pastu dengar lagi "sayang nak susu?" serius tak mampu nak celik lagi.... 

sedar-sedar bangun pukul 2 pagi. tupun sebab takungan ni dah penuh sangat. tup-tup eh dah atas katil? masa bila aku bangun dari luar masuk bilik. apakah? hehehe.. pastu tiba-tiba teringat lepas makan tu ada run washing machine. nak jemurlah kejap walaupun jam 2 pagi.. tak takut pun. rumah flat. bukan flat 3A. kan?  bukak washing machine. eh. kain takde. bukak pintu dapur. alamak. kain dah bersidai... alahai abang... lebiu lebihlah..

mungkin inilah hikmah kenapa Allah belum nak bagi peluang aku hamil tanpa Mr J di sisi kan. aku bersyukur sangat punya suami yang penyanyang, yang sabar dengan karenah aku. yang sabar dengan keadaan ni semua. yang paling penting yang mampu tahan tiap-tiap pagi soalan aku "abang.. apa bau busuk nih?" Mr J dah tau apa perlu dia buat... apa dia buat? hehehe jeng jeng....nanti kita cerita. kihkih.....

3 comments:

dd dudu said...

"mungkin inilah hikmah kenapa Allah belum nak bagi peluang aku hamil tanpa Mr J di sisi kan."



setuju sangatttttttttt ;)

nasha_libra said...

seronok kan klu pregnant ada husband kat sisi...hehe...berkat kesabaran ko selama ni,berbayar n berbaloi jgk akhirnya...^_^

qasehqaleef said...

{dd dudu} kan?? segalanya Allah bagi dah cantik sgt...

{nasha} alhamdulillah.. tapi aku doakan ko tak lmelah berjauhan... kahwin hari ni esok terus dapat tukar~~ amin..