besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Thursday, September 15, 2011

Permulaan yang lama...

Assalamualaikum.. uih.. lama betul tak berblog ni. kalau ikutkan banyak je cerita nak cerita. tapi tak pernah sempat. cewah.. macam sibuk sangat je kan...buat-buat sibuklah tu.... hehehe..... bukan apa. 2 3 hari ni ada Nuclear Technology Convention (NTC) kat opis ni. aku ada terlibat satu projeklah. kena bentang poster. tapi taklah bentang beria. aku ni kakitangan sokongan je... haruslah menempelkan diri je. tunjuk kelibat untuk attendance. dapat sijil. status pun penulis bersama.... kihkih..... 

apa kaitan tajuk di atas ek? hari ni bersamaan 15 september bermulalah kehidupan kami suami isteri yang sebenar2nya... selama 2 tahun setengah menanti. Alhamdulillah. aku bersyukur sangat kepada Allah. berterima kasih kepada semua yang mendoakan kami berdua. semoga ada rezeki yang lebih baik menyusul lagi selepas ini. amin~~~

so, sepatutnya start dari kahwin lagi kitorang boleh menjalankan kehidupan suami isteri yang normal. macam anda-andalah. tapi kekangan kerja kan. tiba-tiba aku jadi over excited pulak hari ni kan. gediks betul kan. lempang laju-laju.... korang bayanglah masa PJJ hari tu bangun sikit punya liat. baju kerja tak gosok. sekarang dah berubah. kena gosok baju Mr J. automatik gosok baju sendiri terus. alang-alang kan..dasar pemalas.. bukan pemalas. jimat. kan? kan?

so, bangun awal-awal. mandi awal-awal. masak air. sediakan roti.~ roti je pun. nak kecoh jugak. tak kira nak cerita jugak. excited ni. hehehe... baju kerja awal-awal semalam lagi dah gosok. sedondon gitu. purple ok. hehehe... tak tau lah fenomena gelenyar ni bertahan sampai bila. kot seminggu pertama je kot. lepas tu kot ada sesi tarik menarik malas nak bangun tido. hehe... maaflah kawan-kawan ye. hari ni je saya menggatal. esok-esok pun saya menggatal lagi. hehehe. janganlah bosan baca blog ni...

walaupun dah duduk dekat. tapi aku masih ke bengkel sorang-sorang. dah terbiasa taknak susahkan Mr J. buatlah sensorang. bukan ape. nak rasa sedap sikit kat kete tu....walaupun kerja satu daerah. hati aku tetap merasakan Mr J macam jauh. sebab dah terbiasa. bila sesekali SMS tu barulah tersedar " eh, suami aku ada dekatlah..' sebab dah terbiasa kan.

dulu masa jauh-jauh. soalan kerap ditanya adalah "dah makan? makan apa tadi?" lepas ni mesti dah bertukar "nak masak apa hari ni?" kan? dah pening kepala mikir nak masak lauk apa.. uhuhu.. dulu kalau balik kerja tak terpikir makan pun. apa ada kat rumah itulah makan. biskut kering tu makanan rujilah.

malam ni nak pergi beli barang dapur serba sikit. nak survey kata barulah. rasa macam tak lama je katil tu. maklumlah tuan dan puan empunya katil ni membangun sangat pesat. katil pun tak daya nak tampung berat kitorang. dah berlekuk kat tengah-tengah tu. kena beli jugak tu..... hehehe...

esok mak nak datang. nak bawak mak jalan-jalanlah. pergi Sg Besar pun best. rindu cucur udang kat sana. nak beli kain pasang. malam tu bawak mak pergi i-City. emm.. bestnya. sabtu nak pergi kenduri Edah bertandang di Bahau. singgah di Kuala Pilah. umah cekda (adik mak). rindu nak makan gulai lemak daging salai. nyum nyum~~~

No comments: