besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, September 6, 2011

Kisah Raya 2011



Assalamualaikum wbt.... Selamat hari raya. masih dalam mood raya... hehehe. Raya tahun ni rasa seronok sikit. sebab banyak kejutan berlaku. first thing. opkos Mr J dapat bertukar. memang betullah kata kawan-kawan raya tahun ni kitorang lah senyum paling melebar. mau tak. asal pergi umah sedara je baik belah aku, atau belah Mr J mesti akan cakap "seronoklah dia. dah dapat duk sekali". mestilah seronok! kan? tapi kan. rasa takut jugak. takut kalau-kalau ada masalah ke atau ada kesilapan ke. tiba-tiba Mr J tak dapat bertukar pulak. ataupun surat orang lain. ish takutnye.......

second thing yang aku suka raya tahun ni. aku dah umum dalam FB inform aku takkan pergi beraya lagi umah kawan-kawan. kejam kan? sedih tau. tiap kali raya. aku dan Mr J asik pergi umah orang je. dari kitorang bujang sampailah kahwin. asal ajak kawan-kawan datang. macam-macam alasan. tahun ni aku nekad mogok ngan kawan-kawan. tak sudi sangat nak datang kan. ada jugak yang datang sebelum-sebelum ni. itupun raya ke 4 ke 5 ke 6. dah semput2 aku nak balik Bangi baru nak datang. 

tahun ni memang aku buat misi kejam. sori ye kawan-kawan. tapi kan. raya pertama tu kawan-kawan buat kejutan. memang surprise gile. kawan-kawan datang serbu sampai tak muat rumah. kebetulan sedara mara tengah ramai lagi. memang penuh rumah. plus keluarga kakak ipar lagi. aku sibuk sangat sampai tak sempat nak layan kawan-kawan. nasib baik kawan-kawan aku pun kawan-kawan Mr J. untung kahwin ngan orang sama sekolah lebih-lebih lagi sekelas.. hehehe...

Lambatnya 15hb ni. 
kentalnya semalam first time anto Mr J kat Putrajaya sentral.

4 comments:

LYAfrina said...

warna tema sgt cantik..suka tgk kaler ni..insyallah next year nk pilih kaler ni plok

qasehqaleef said...

hehe. mesti comel asya pakai baju kurung warna ni kain plain je. ada plak butterfly wrna ni atas kpala. adui.. comelnye asya...

nasha_libra said...

wah,warna tema kita sama la ijam,biruuu...lpas ni ko da xblh join group bini kesepian lg,joe da dkat sebelah ko je tiap2 mlm kan...huahhh,jeles!>.<

qasehqaleef said...

sama ek? hehehe.. jgn ckp mcm tu. aku tetap merindui zaman bergelar bini kesepian lepas ni. mudah2an incik tunang ko pun dpt duk Kl cpt2...