besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Monday, August 4, 2014

Aidilfitri 2014

Alhamdulillah. Dah seminggu beraya. Dah kembali berkerja. Selamat Hari raya dari kami sekeluarga. Mood beraya masih ada. Mood kerja sebulan dah lemau. Hehehe. Sebab tak banyak kerja lately.. Nak share jugak gambar kami beraya. Tahun ni seronok. Boleh berkumpul penuh adik beradik dan keluarga.

Raya pertama di rumah MIL. Rumah keluarga Mr Daddy. Alhamdulillah. cukup korum. Cukup adik beradik. Tapi, tanpa Abah. Arwah Abah tetap di hati kami.

Gambar keluarga Mr Daddy. 

Gambar keluarga kecil kami. 
Mood Aalya tak berapa nak comel. So tak banyak gambar dia.
Evey year raya, selalu moody tau. 

Selesai bersalam-salaman, kitorang menziarahi kubur Arwah abah. Bagitau kat Aalya ni kubur arwah Tok Abah. Nasib baik behave je. Takdelah nak guling-guling atas pasir tu. Dari kubur kami ke rumah mak sedara Mr daddy. Kat situ ada nenek Mr daddy. Kami panggil Mok Esah. Aalya panggil Onyang. Tapi tak pernah panggil. Takut nak pergi kat onyang. Sokmo gitu tau.

Balik ke rumah MIL. Tunggu saudara mara datang. Keluarga belah aku pun datang beraya ke rumah MIL. Harus dia nak culik budak demuk tu. Kehkeh...

Tengok si bujang Airil. Bad mood. tak puas hati dengan Ummi dia.. 

Keesokannya, giliran aku beraya dengan keluarga belah aku pulak. Macam biasa. Awal program ke Kijal, terengganu. Ziarah anak saudara aku dan kubur arwah Angah. Berjumpa bujang debab kat sana. Rindu sungguhlah kat dia. Paling best tahun ni. Ayah nak ikut. nak jumpa cucu. First time dapat berkumpul bersama. Dapat bergambar bersama. Walau mak dan ayah jodohnya pendek. tapi kami anak-anak tak pernah lupakan ayah.

Syukur sangta Ya Allah. Dapat berkumpul sama-sama macam ni. Mak happy. ayah happy. Walau merajuk sikit dengan Amsyar. yang sangat susah nak salam dengan kitorang. erm.. Salah kami. jarang melawat dia. Jangan di lupa sudah pada kami ni. 

Gigih Ayah nak dukung Amsyar yang berat tu. Lagi berat dari yaya ok. Hehehe. 
Tapi rindu sangat pada cucu. Walau Ayah tak cakp. Tapi mata ayah aku dapat baca.
Ayah cakap ayah nak sangat dekat2 dengan cucu dia. 
Amsyar jangan lupa Tokki tau.

Kesian Ayah. Cucu-cucunya peel comel-comel belaka. Tepi pantai. Semua nak bebas. Ini je yang boleh snap. menguji kesabaran photographer betul lah...

Kemudian kami bergerak ke Kuala Terengganu. Berjalan rumah saudara mara. Asalnya 2 kereta. Aku sekeluarga dan Along. Lepas isyak. Along bergerak ke Kelantan. Kami bermalam di Chalet Kg Tanjung View Resort.

Kami model chalet. hehehe. 

Keesokannya. kami teruskan berjalan. Jelajah rumah sedara mara. Rumah kawan Mak.

Seronok betul anak dara time nih... Mood comel sikit.Sebab dapat tido dalam aircond malam tadi. hahaha. Demand betul...

2 comments:

LYAfrina said...

Salam aidilfitri ayu..
maaf zahir n.batin

Waa.. sama tema kita thn ni.. purple

joeayu said...

Salam aidilfitri Lya... Maaf Zahir dan Batin. Sama ek. Sejiwa ni... heehe