besday yaya

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Friday, June 22, 2012

Kisah di sebalik nama Yaya...

Dulu ingat tak. Masa mula-mula aku melangkah ke alam blogger ni. Aku wat url aku QASEHQALEEF. kononnya berangan kalau Allah bagi rezeki anak pada aku nak letak nama anak Qaseh kalo girl, Qaleef kalo boy kan. Berangan sangat-sangat.. Tapi takdir Allah kita tak sangka kan.

Bila Allah bagi rezeki, orang bagi macam-macam petua nak letak nama anak. Aku ambik kira jugaklah. Macam-macam nama keluar. setiap bulan pikirkan nama. Banyak datang correction dari aku lah. Mr J pun dah naik pening. Redha je dengan pilihan nama untuk si tecit..

last-last satu hari tu, Mr J betul-betul menghadap buku nama-nama pilihan. reka punya reka dan semestinya mencari makan yang baik. Susun punya susun... Akhirnya kami decide nama Dhiya Nashira Aalya yang bermaksud ~~ Cahaya Pemberian Yang Mulia. Tanpa Qaseh. heheeh. Kira mungkir janji ke kami ni? Harap-harap tak kan.

 Semoga Yaya membesar menjadi anak solehah ye sayang..


Wajah yang selalu dirindui daddy....

4 comments:

PutriesNoora said...

comeynya...subhanallah..mcm patung..nak jugak..huhuhu

melur.roslan said...

comeynye..

qasehqaleef said...

thanx... hehehe...

qasehqaleef said...

thanx.....